Alles voor uw auto

Het autogebruik van klant tot klant is heel verschillend. De één gebruikt de auto dagelijks, waarbij de ander de auto alleen gebruikt om af en toe een keer boodschappen te halen. Los van het gebruik hebben alle auto’s één overeenkomst, tijdig onderhoud voorkomt veel onvoorziene en onnodige kosten.

Graag denken wij mee in de spreiding van de onderhoudskosten. Veiligheid staat daarbij centraal, want bij schade of ongelukken zijn eventuele onderhouds- en reparatiekosten al snel terugverdiend.

In overleg met u wordt op basis van het gebruik de onderhoudskosten afgestemd. Zo worden alleen noodzakelijke kosten gemaakt en krijgt u toekomstige kosten als advies mee. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Belangrijkste werkzaamheden

De Algemeen Periodieke Keuring zoals de APK voluit heet, stelt minimale eisen aan uw voertuig voor deelname aan het wegverkeer. Door het woord ‘Keuring’ in APK denkt men vaak dat na keuring de auto weer klaar is voor tenminste één jaar deelname aan het verkeer. Echter is APK een momentopname die niet voorziet in regulier onderhoud, slijtage aan remmen en de leeftijd van banden. Bij ons krijgt u daarover vrijblijvend advies toegespitst op uw situatie. Op die manier blijven de autokosten voorspelbaar en kunt u vertrouwen op uw auto.

Heeft u vervangend vervoer nodig? Maak gebruik van onze leenauto’s zonder kilometerbeperking of gebruiksbeperking. Als u de APK combineert met onderhoud zijn de leenauto’s inbegrepen. In het geval u toch een leenauto wenst, kunt u de leenauto tegen kleine vergoeding gebruiken.

Uit de praktijk blijkt dat veel mensen vergeten regelmatig de bandenspanning te controleren en dat veel auto’s op oude, gevaarlijke banden rondrijden. Uiteraard begrijpen wij dat een auto op zich al genoeg geld kost. Daarom staan wij u graag vrijblijvend bij met raad en daad als uw auto nieuwe banden nodig heeft. Wij kijken hierbij naar zaken als gebruik, jaarkilometrage, rijstijl, financiën en de auto zelf.

Met goed onderhoud is uw auto betrouwbaar, veilig en rijdt deze het prettigst. Meestal wordt bij de APK ook een onderhoudsbeurt ingepland. U bent de auto dan slechts éénmalig kwijt. Heeft u vervangend vervoer nodig? Maak gebruik van onze leenauto’s zonder kilometerbeperking of gebruiksbeperking. Als u de APK combineert met onderhoud zijn de leenauto’s inbegrepen.

De condensor (radiator voor de airco) zit direct achter de grille van de auto, waardoor deze vaak beschadigt door steenslag. Een aircocompressor wordt door de motor aangedreven en wordt talloze keren in- en uitgeschakeld wanneer u uw airco bedient. Verder zitten in het systeem diverse rubberen dichtingen die permanent lekken (5-10% gasverlies per jaar).

Het aircosysteem heeft dus tijdig juist onderhoud nodig. Wij beschikken over de juiste apparatuur en kennis om uw airco vakkundig te onderhouden.

Waar uitstellen van onderhoud niet direct schadelijk voor uw auto hoeft te zijn, is het bij een distributieriem zeer onverstandig om het onderhoudsinterval of onderhoudstermijn te negeren. Wanneer een distributieriem knapt, moet de motor gerepareerd worden. De reparatie van eventuele motorschade, weegt niet op tegen de kosten van het tijdig vervangen van de distributieriem.

Hoe is het gesteld met uw auto? Neem contact met ons op en wij kijken na voor u óf en wanneer uw auto geserviced moet worden.

De zoektocht naar een andere auto is voor veel mensen een spannende, maar stressvolle ervaring. Waar moet je bij aankoop op letten? Heeft de auto geen verborgen gebreken? Is de onderhoudshistorie van de wagen bekend? Is de vraagprijs reëel? Is het verstandig om het afleverpakket inclusief garantie bij te kopen of niet?

Dit is slechts een greep uit de vragen waarmee u bij ons aanklopt. Graag denken wij in het aankoopproces met u mee, zodat u een goede en weloverwogen aanschaf doet.

Nog vragen? Neem contact met ons op!

Vragen over onze diensten? Bel gerust of kom op de koffie. Ook voor professioneel advies, staan wij voor u klaar!